Uppdrag: heja fram tjejerna till SM-guld. Karin Pettersson och Helen Jauhainen är redan förberedda inför matchen. Foto: Eva Larsen/SR Dalarn

Ska heja fram Falun till SM-guld

Halv ett idag gäller det för IBF Faluns innebandydamer. Då möter laget Balrog i SM-finalen som avgörs i Globen. Och det lär bli fest på läktarna. I morse avgick ett tåg från Falun med cirka 200 supportrar och uppdraget var solklart: att heja fram laget till SM-guld.

– Cirka 200 personer tar tåget till Globen för att heja fram våra tjejer, säger supportern Karin Pettersson. Hon tycker det är en kul grej och lotsar in alla på det specialchartrade tåget. Hon ska sälja tröjor och flaggor under resan ner mot Stockholm.

– Och sjunga lite och få igång stämningen, säger hon.

Helen Jauhainen är också supporter och tog tåget tidigt i morse. Och tror på laget men samtidigt är det svårt att tippa matchen.
– Jag vill säga vinst men jag vet inte, men jag hoppas det för de skrällde och slog ut regerande mästarna.

– Det är en väldigt öppen fråga, Balrog har ju varit bra tidigare så det är svårt att säga säger supportern Magnus Gifting.

Eva Larsen
eva.larsen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".