Christina Bröms, ordförande för Centerkvinnorna i Dalarna. Foto: Eva Larsen

Tog fram program för jämställdhet

I helgen pågår Centerkvinnornas förbundsstämma i Borlänge. 360 ombud har kommit från hela landet för att för första gången ta fram ett program för jämställdhet. Centerkvinnornas ordförande i Dalarna tror att programmet kommer att hjälpa politikerna att driva jämställdhetsfrågorna på en bred front.

– Nu har vi tagit tag i det här med kraft och jag tycker det är oerhört viktigt att vi kommer till stånd och vi har ett bra gediget arbete som ligger bakom programmet, säger Christina Bröms, ordförande för Centerkvinnorna i Dalarna. Hon menar att det finns flera brister jämställdheten idag.

– Bland annat att kvinnor inte finns representerade i samhället på olika nivåer, vi är ju ändå hälften av befolkningen. Att kvinnor inte får samma vård, männen är fortfarande norm inom vården.

Nu när ni för första gången får ett jämställdhetsprogram vilken skillnad kommer det göra i praktiken?
– En trygghet för oss som är politiskt aktiva, att vi har samma bas och stå på så att vi kan gå ut på bred front och driva de här frågorna, i kommunerna, i landstiget och på riksnivå. Det tror jag blir en stor skillnad, säger Christina Bröms.

Eva Larsen
eva.larsen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".