Högskoleminister Lars Leijonborg besökte Högskolan Dalarna. Foto Eva Larsen.
Högskolan Dalarna

Högskoleministern besökte högskolan

Högskoleminister Lars Leijonborg (Fp) åker runt och besöker landets högskolor och universitet. Idag hade turen kommit till Högskolan Dalarna.

– Jag hoppas att jag ska få se bra saker. Men även att studenter och lärare redovisar de problem man stöter på, säger Lars Lejonborg.
Syftet med besöket är att ta reda på vad som är bra och dåligt, och man diskuterade bland annat att intresset för högre studier ökar och till hösten vill rekordmånga sätta sig på skolbänken.


– Nu vill fler studera, framför allt på Högskolan Dalarna och då vill skolorna ha högre tak, det vill säga kunna ta emot fler studenter, säger Lars Lejonborg.
Men högskoleministern kunde vid besöket i Dalarna inte ge några löften om Högskolan Dalarna ska kunna ta emot fler studenter.
– Det avgör regeringen i augusti i samband med budget förhandlingarna. Men nu när söktrycket ökar igen, då hoppas jag att vi ökar antalet platser, säger Lars Lejonborg.

Eva Larsen
eva.larsen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".