Rolf Hammar, Per Mårthans och Daniel Tynell. Foto: Eva Rehnström

Hammar/Tynell i ny turistsatsning

Det kan bli mer vasaloppstouch på turistattraktionerna i framtiden. För nu ska vasaloppsveteranerna Daniel Tynell och Rolf Hammar ta hand om turister genom en helt ny turistorganisation.

– Turism, och framförallt natur, kultur, vildmark, upplevelser och övriga event är precis vad min person handlar om. Att ro ihop ett bolag och sedan få med många aktörer så att alla tillsammans kan bli ett oslagbart team. Det är det som gör det så oerhört intressant tycker jag, säger Daniel Tynell om satsningen.

Den ene vet hur man arrangerar ett vasalopp och den andre vet hur man vinner ett. Rolf Hammar och Daniel Tynell, som nu tillsammans med en mängd andra småföretagare startar Trapperservice. En turistorganisation med syftet att ta hand om turisterna lite mer än vad som är brukligt.
– Vi har bra vandringsleder, men turisten får köpa sig en karta och ta sig runt bäst han vill själv och bära med sig sin mat och så vidare. Där kommer vi in i bilden. Vi kommer ta hand om deras bagagetransporter och vi kommer rigga vandringar, säger Per Mårthans som är initiativtagare.

Så om man vill ha med sig Daniel Tynell som guide i skogen eller i skidspåren så backar du inte?
– Absolut inte, säger Tynell.

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".