Polisarbete vid Marnästjärn i Ludvika i vintras. Foto: Peter Johansson
Förvunne 22-åringen

Rikskrim är inkopplade

Polisen jobbar just nu efter hypotesen att det är den försvunne 22-åringen som flöt upp ur Marnästjärn i Ludvika i går. Under dagen har dalapolisen fått förstärkning i form av sex utredare från rikskriminalpolisen. Att kroppen har hittats är ett framsteg i utredningen säger spaningsledaren.

– Det är ett stort framsteg för oss, nu får vi svar på vad som hänt, säger spaningsledaren Ola Pettersson.

Vad är det som hänt?
– Det vet vi inte, vi får vänta och se vad undersökningen ger.

Polisen har flera gånger sökt efter 22-åringen i Marnästjärn, bland annat med hjälp av specialutbildade hundar och med en så kallad magnetometer. Då låg fortfarande isen på sjön. Nu säger polisen att dem även sökt i sjön efter att isen gått, men utan resultat. Kroppen flöt upp på andra sidan sjön igår, på ett ställe där inte polisen sökt.

– Vi kommenterar inte i nuläget hur det såg ut på platsen där kroppen anträffades.

En man i 40-årsåldern är skäligen misstänkt för mordet, och har varit häktad för brottet. Misstankarna kvarstår efter gårdagens fynd.
– Det är oförändrat sedan han var häktad.

Ska ni höra honom igen?
– Det vill jag inte kommentera, säger Ola Pettersson.

Fler förhör kommer dock att hållas med andra personer. Kroppen är förd till rättsmedicinska i Uppsala och man kommer få besked om identiteten under dagen.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".