Stefan Dangart vid Dalapolisen
FÖRSVUNNE 22-åringen

23-åring anhållen för mord

En 23-årig man har anhållits misstänkt för mordet på den 22-årige man som försvann i Ludvika i november förra året. Han nekar till mordanklagelsen. Stefan Dangart vid Dalapolisen tycker utredningsläget ser positivt ut.

Den anhållne 23-åringen är från Ludvika och han anhölls sent på fredagseftermiddagen skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

23-åringen är en av de tre personer som polisen tog in till förhör kring mordet under torsdagen. De andra två, en man och kvinna, släpptes under torsdagen och är inte misstänkta för något brott.

Misstanke väcktes under förhör
Stefan Dangart vid Polisen Dalarna säger att det är traditionellt polisarbete som ligger bakom mordmisstanken mot 23-åringen.

– Vi har bearbetat en stor mängd information som vi har i ärendet och lagt pussel med det, säger Stefan Dangart.

Han säger vidare att utredningsarbetet ledde fram till att de tog in de tre till förhör och mordmisstanken uppstod under förhören.

Mycket arbete kvar
Under fredagen ska polisen hålla förhör med ytterligare personer.

– Det återstår mycket polisarbete innan den här utredningen är färdig. Det ska hållas förhör med både misstänkta och andra som kan ha intressanta upplysningar, säger Stefan Dangart.

Dessutom ska spår säkras och analyseras men Stefan Dangart tycker utredningsläget ser positivt ut.

– Jag har gott hopp om att vi ska klara ut det här, säger Stefan Dangart.

42-åring fortsatt misstänkt
Åklagare Olle Sohlberg har ännu inte tagit ställning till om 23-åringen ska begäras häktad. Det ska han ta ställning till under fredagen eller lördagen.

Den 42-årige man som tidigare varit häktad misstänkt för mord är fortfarande misstänkt.

Väntar besked från obduktion
Under fredagen ska den manskropp som påträffades i Marnästjärn i Ludvika på tisdagskvällen obduceras vid Rättsmedicinska avdelningen i Uppsala. Polis och åklagare hoppas därefter få besked om det är den försvunne 22-åringen och hur han har dött.

– Vi får nog vänta någon dag innan vi får ett definitivt besked om vem vi har hittat, säger Stefan Dangart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".