Borlänge

Ombyggnad för 97 miljoner

Kvarnsvedens skola i Borlänge ska byggas om för 97 miljoner kronor. Ombyggnationen beräknas börja när eleverna går på sommarlov i juni och om två år ska man vara klar.

– Vi kommer att få moderna lokaler, som är anpassade efter dagens undervisnings metoder och att lärarna får ordentliga lärarrum, säger Ylva Hoff rektor.
På Kvarnsvedens skola går de 330 elever från förskoleklasser till sjätte klass. Skolan är idag mycket sliten och renoveringen välkommas av både lärare och elever.
– Det har slitit på oss alla. Toaletter är slitna och matsalen är slamrig. Skolan består av många byggnader som ligger utspridda, men nu ska skolan bli en byggnad, säger Elisabeth Rainer som är förskolelärare och skyddsombud

Trots att Borlänge kommun står inför stora besparingar inom ibland annat skolan, så finns det budgeterade pengar till ombyggnaden.
- Vi räknar med att vi ska hålla oss inom den budget som är satt, det är en förutsättning för att vi ska kunna börja ombyggnaden i år, Säger Roland Appelgren, projektledare.

Maria Engström
maria.engstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".