Produktionschefen Carl-Erik Joon och VD: n Peter Joon vid den sjätte linjen. Foto Anders Brundell.
Leksand

Knäckebrödsfabrik satsar pengar

Suget efter knäckebröd har inget med ekonomiska konjunkturer att göra. För mitt i lågkonjunktur så kan Leksandsbröd göra nya investeringar.

Lagom till 80-årsjubileumet så invigde Leksandsbröd en sjätte produktionslinje, alltså ytterligare en bakmaskin, som ska öka produktionen med 20 procent. Leksandsbröd har nyanställt 7 personer på grund av det här och också utökat med ett nytt nattskift på paketeringen.

Dessutom har man byggt en ny silo och byggt ut lagret för att kunna hantera det ökade varuflödet, och totalt har man investerat 50 miljoner kronor.

Leksandsbröd har länge haft väsentligt större efterfrågan än man har kunnat leverera, så den nya linjen är efterlängtad.
– Baslivsmedel som bröd är inte särskilt konjunkturkänslig, utan kan till och med öka i dåliga tider när folk sparar in på dyrare mat, säger Leksandsbröds VD Peter Joon.

Anders Brundell
anders.brundell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".