Mjölk från Milko. Foto: Peter Johansson

Ingen lösning i sikte för Milko

Förluster från förra året har gjort att mejeriföretaget Milko står inför ett vägskäl och förändringar måste nu till för att företaget ska överleva. Idag hade Milko sin förbundsstämma men någon konkret lösning kan inte företaget inte presentera.

– För att förbättra situationen och garantera svenska mejeriprodukter i framtiden så är det nödvändigt att vi gör förändringar, och vi tittar på det nu. Vi har tagit på oss ledartröjan och vi sitter och tar initiativ till olika upplägg och nya lösningar. Var det kommer att landa, det vet vi inte, säger Milkos ordförande Per Åsling.

Det har ryktas om att Milko ska ingå en fusion med Arla. Men framtiden för Milko är svårt att uttala sig om idag menar Per Åsling.

– Vi tittar på olika alternativ, säger han.

Under Milkos förbundsstämma så handlade det främst om hur förändringen kan se ut. Mjölkbönderna vill ha svar. Flera reste sig upp för att uttrycka sin oro.

– Vi blöder, nånting måste hända nu, sa bönderna vid stämman.

En av bönderna vid stämman var Mikael Arvidsson, mjölkbonde från Stora Skedvi. Han tror på en lokal satsning.

– Mer produkter med lokal profil, typ dalamjölken. För konsumenten verkar villig att betala och så ska vi försöka utnyttja det.

Emma-Karin Björk
emma-karin.bjork@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".