DALAPOLISEN

Letar efter misstänkt mördare

Under natten har polisen i Dalarna varit med och sökt efter den person som sköt ihjäl en 45-årig man strax söder om Fagersta på måndagskvällen.

Det var vid halvtiotiden som vittnen hörde skottlossning och såg en man falla ihop på marken en bit från sitt hus. Mannen avled av sina skottskador.

Polisen känner inte till någon hotbild mot den skjutne mannen som troligen var ensam hemma när gärningsmannen dök upp. Enligt polisen är det oklart om skottlossningen skedde inomhus eller ute.

– Nu kontrolleras folk i hela länet, stoppar bilar och sånt, säger Ivan Åslund, befäl på länskommunikations centralen till Sveriges Radio Västmanland.

Ivan Åslund säger också att de ska förhöra mannens bekanta men att det i nuläget inte finns så mycket att gå på.

Poliser i såväl Västmanland som Dalarna söker efter skytten som ska ha försvunnit i en bil, som enligt vittnen kan ha varit en vit kombibil av äldre modell.

Under natten hittades en ljus bil övergiven på en rastplats mellan brottsplatsen och Fagersta. Polisen har tagit in bilen för teknisk undersökning men vet ännu inte om den har med brottet att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".