Falun

Kvinnojouren i Falun försvinner

Kvinnojouren i Falun läggs ner. Det beslutade ett extra årsmöte i går kväll. En bidragande orsak till nedläggning är samarbetsproblem. Nu uppgår istället Faluns jour till en gemensam jour i Borlänge.

– Det betyder att vi avvecklar den nuvarande kvinnojouren, men syftet är att gå samman med Borlänge. Vi får en gemensam kvinno- och tjejjour för Falun/Borlänge, säger Laila Edholm ordförande för kvinnojouren i Falun.

– Vi har haft samarbetssvårigheter under lång tid och i dagsläget har det blivit så att det går ut över vår verksamhet. Kommunen har sagt att vi inte får några bidrag från dem om vi inte gör något radikalt åt samarbetssvårigheterna. Hon berättar att de anställda är mycket duktiga och skött verksamheten på ett bra sätt.

– Men det har funnits samarbetssvårigheter och det har märkts.

Vad får det för konsekvenser för kvinnor i Falun som behöver er hjälp?
– Förhoppningsvis ska verksamheten fortsätta som förut. Vi har frivilliga kvinnor som jobbar kvällar och helger. Vi kommer också under övergångsperioden att ha kvar personal medan vi avvecklar. Förhoppningsvis har vi en ny jour till sommaren när Borlänge har tagit sina formella beslut, säger Laila Edholm.

Eva Larsen
eva.larsen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".