Rättvik

Antirasist om Sverigedemokraterna

ABF i Rättvik ordnade ett möte om Sverigedemokraterna inför de kommande valen. Ett 30-tal åhörare kom till kulturhuset under onsdagskvällen och lyssnade till Alexander Bengtssson från den antirasistiska organisationen Expo och diskuterade det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna.

Socialdemokraternas Anki Dåderman vid ABF i Rättvik säger att de anordnade mötet för att de har ett ansvar att människor i Rättvik ska få veta mer om Sverigedemokraterna.

Alexander Bengtsson från den antirasistiska organisationen Expo säger att de har en tydlig plattform där de tar avstånd från främlingsfientlighet och rasism och intolerans. Han anser att Sverigedemokraterna har rätt att finnas som parti men att partiet måste förstå att man har rätt att kritisera partiet.

Bland åhörarna satt Sverigedemokraternas Anna Hagwall från Rättvik för att höra vad som sades om partiet.. Hon tycker att Expo är en konstgjord organisation som för ut sin propaganda.

– Vi är motarbetade och får inte vara med i media på lika villkor som alla andra partier, säger Sverigedemokraternas Anna Hagwall.