Tällberg Forum om väldens kriser

För 29:e året i rad återkommer Tällberg Forum till sommaren. Ett tema i år är kriser, den finansiella krisen, den sociala krisen och klimatkrisen. En av gästerna är Rwandas president.

Tällberg Forum skapades av Bo Ekman som ville göra en mötesplats för människor från hela världen. Forumet skulle ge de en chans att diskutera och hitta hållbara lösningar på många av de stora, globala problem som finns.

Årets forum i Tällberg genomförs mellan den 25 - 28 juni. Carl Mossfeldt är projektledaren vid Tällberg Foundation som arrangerar forumet och han säger att i år ska det handla om ett nytänkande kring bland annat företagande och hur vi styr våra samhällen.

Hans kollega Carolina Stjernstedt-Sahlborn säger att de ska fokusera på många av de olika kriser som pågår i världen, ekonomi, arbetslöshet och miljö.

– Det är oerhört viktigt att skapa en större förståelse för dom här kriserna, säger Carolina Stjernstedt-Sahlborn från Tällberg Foundation.

Bland gästerna anser Carolina Stjernstedt-Sahlborn att Rwandas president Paul Kagame är den största.

– Det han har jobbat med, att skapa förståelse för det dom varit med om, är viktigt att förstå, säger Carolina Stjernstedt-Sahlborn.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se