1 maj

Inte vad det än gång var

Arbetarerörelsens högtidsdag är inte samma folkfest som det en gång var. Dagens demonstrationståg kommer troligen inte att locka några stora massor, trots det finns det många som fortfarande anser att 1 maj är en viktig dag.

– Jag tror att det betyder väldigt mycket, jag tror att det är en del av folksjälen, säger Åsa Frithiofsson (S) ombudsman.

Med lite mer än ett år kvar till nästa riksdagsval, så brottas Socialdemokraterna med dåliga opinionssiffror, sämre än vad man haft på många år. Därför menar Åsa Frithiofsson att det är viktigt att gå ut och demonstrera idag.
– Det här är inte första året som det känns lite motigt. Därför känner jag att vi måste ut och visa, men jag tror inte att vi får några rekordsiffror i år, säger hon.

Dalanytt pratade även med människor på stan i Borlänge, det var inte många som skulle ut och demonstrera på 1 maj. En man skulle åka till husvagnen och Lena Fagerud skulle vara hemma och sköta om trädgården.
– Alla partier är för lika i dag. Det var annat under min röda ungdom när jag var ute och demonstrerade, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".