Fem skadades vid skoterolycka

Fem personer skadades när en skoter körde genom ett staket och in bland publiken i samband med en skotertävling i Gesunda utanför Mora.

Strax efter halv sex på lördagskvällen fick polisen in ett larm om att flera personer hade skadats i samband med en skotertävling.

Det var vid starten av skotertävlingen Snowrider Hillcross som olyckan skedde.

– Precis vid starten så krokades två skotrar fast vid varandra. Det är lätt hänt vid masstarter, säger Pierre Bengtsson, tävlingsledare och ordförande i Mora Motorklubb.

Enligt Pierre Bengtsson fångades skotrarna upp av ett staket men publik på andra sidan staketet blev ändå skadade.

– Det är för tidigt att säga om vi behöver se över våra säkerhetsrutiner. Vi väntar på utredningen, säger Pierre Bengtsson.

Fem personer har förts till lasarettet i Mora. Tillståndet för fyra av de skadade ska vara allvarligt uppger Tore Strand, vakthavande befäl på polisen i Dalarna.

Enligt uppgifter från sjukhuset ska en 10-årig pojke ha fått allvarliga skallskador. En 20-årig man skadades allvarligt i en axel och ett ben. En 23-årig man är allvarligt skadad med benbrott.

En 45-årig man är lindrigare skadad och stannar kvar för observation efter att ha klagat på magont. För samtliga ska läget vara stabilt och alla är vid medvetande.

Polis finns på platsen för att undersöka varför olyckan skedde.

Irene Christensson
irene.christensson@sr.se