Misshandlades i åratal

En 23-årig man från Borlänge har åtalats i dag misstänkt för upprepat våld under flera års tid mot den kvinna han bott tillsammans med. Åtalet handlar bland annat om grov och hänsynslös misshandel när kvinnan var gravid.

Mannen är misstänkt för grov misshandel i två fall. Det första gäller en misshandel i april i fjol då kvinnan var gravid i 34:e veckan.

Enligt åklagaren har mannen bland annat sparkat och slagit kvinnan då hon låg nere på golvet och var försvarslös. våldet mot hennes huvud ledde till att hon förlorade medvetandet.

För en knapp månad sedan misshandlades kvinnan grovt på nytt. Även den gången slog han henne medvetslös.

Enligt åklagaren har kvinnan även vid ett stort antal andra tillfällen blivit misshandlad av den 23-årige mannen. De gärningarna rubriceras som grov kvinnofridskränkning.

Det handlar om våld som kvinnan utsatts för från januari år 2006 till april i år, alltså i drygt tre år. Enligt stämningsansökan har mannen under den perioden misshandlat kvinnan vid åtminstone 25 tillfällen. Bland annat blev hon slagen och sparkad i magen när hon var gravid.

Den 23-årige mannen nekar till så gott som allt som han anklagas för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".