"Vi klarar vårdgarantin"

Socialminister Göran Hägglund uttalade sig kritisk igår mot att vårdköerna är för långa och att vårdgarantin inte uppfylls. Men enligt landstingsrådet Ingalill Persson (S) kommer landstinget klara vårdgarantin.

– Framförallt har vi lyckats att rekrytera både läkare och sköterskor så att vi kan ha en produktion i full gång, säger landstingsrådet Ingalill Persson (S).

– Vi ser fortfarande stora skillnader mellan olika landsting och det finns ingen annan förklaring än att man inte har rätt förhållningssätt till sin uppgift, säger socialministern och Kristdemokraten Göran Hägglund när han besökte Falun igår.

Men Ingalill Persson menar att man jobbat strukturerat och långsiktigt med att få ner vårdköerna.

– Där vi har haft mest problem är inom kirurgin och ortopedin och där finns det fortfarande saker att göra men produktionen går för fullt. Vi kommer till exempel att operera hela sommaren i år vilket vi inte gjort tidigare. Verksamheterna har tagit det här på största allvar, att vi ska klara vårdgarantin.

Brita Kohlström
brita.kohlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".