Brand i Borlänge

Kvinna hoppade från tredje våningen

Över 100 personer fick evakueras ur ett hyreshus på Kornstigen i Borlänge på torsdagskvällen. En brand som startade i husets källare orsakade kraftig rökutveckling i hela huset. En kvinna skadades när hoppade från tredje våningen för att fly undan röken.  

Larm om branden kom in vid 20.30 på torsdagskvällen. När räddningstjänsten kom fram till huset på Kornstigen upptäckte de att det brann i husets källare.

Rökutvecklingen var så kraftig att över 100 personer fick evakueras. Senare under kvällen kunde hälften av dem återvända till sina bostäder.

– En kvinna skadades när hon hoppade från tredje våningen. Hon har sin lägenhet rakt ovanför där det brann. Hon skadade benen och fick föras till sjukhus med ambulans, säger Johan Wahrén, räddningsledare på plats.

Ett antal personer fick lättare rökskador, berättar räddningsledaren, han tillägger att några av hyresgästerna kommer att få ett alternativt boende under natten.

Branden var släckt vid kvart över nio. Det är i nuläget oklart vad som orsakade branden.

Pablo E. Dalence
pablo.dalence@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista