Hedemora

Öppen socialdemokratisk konflikt

Motsättningarna bland Socialdemokraterna i Hedemora blir allt mer infekterad. Till grund för detta ligger den ansträngda stämningen mellan politikerna i Hedemora och Långshyttan. Valet av Ulf Hansson till nytt kommunalråd gör  att Anki Roslien, som är ordförande i Långshyttans s-förening, hoppar av arbetarkommunen.

Anki Roslien reagerar mot att man väljer oerfarna politiker som kommunalråd, istället för rutinerade kandidater från Långshyttan.

– Jag tog beslutet efter valet i måndags att kliva tillbaka, förklarar Anki Roslien. Jag kan inte ge min förening mer stöd nu. Jag har slitit hårt och fått utstå mycket förtal.

Anki Roslien säger också:

– Vi har slitit jättehårt för att försöka hitta en lösning för att få den här kommunen att blomma upp igen, för den har verkligen vissnat på många sätt.

Anki Roslien anser att det är motsättningarna mellan stad och landsbygd, Hedemora och Långshyttan, som ligger till grund för tjafset.

– Det har blivit infekterat och jobbigt och vad man än gör så blir man motarbetad.

Anki Roslien kommer nu i fortsättningen att arbeta politiskt för Broderskapsrörelsen, som är den kristna delen av Socialdemokraterna.

Lars Svan
lars.svan@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista