Landstingsledningen mörkar uppgifter

På måndag väntas Landstingsstyrelsen fatta det omdebatterade beslutet att lägga ner den psykiatriska avdelningen i Mora. Anledningen till det är ett underskott på nästan 11 miljoner kronor. Nu visar en ny revisionsrapport att underskottet inte alls blir så stort men den rapporten har inte oppositionen i Landstinget fått se.
I revisionsrapporten som lämnades in för två veckor sen framgår att hälften av underskottet på avdelning 54 är felredovisat och alltså inte är ett underskott. Och andra hälften är engångskostnader som inte kommer att finnas kommande år. Men ingen har visat rapporten för oppositionen. Moderaten Jan Wiklund är ledare för oppositionen i Landstinget, och han anklagar tjänstemännen för mörkläggning. - Nånting måste ju ligga bakom detta att vi inte har fått ta del av en revisionsrapport, säger Jan Wiklund till Dalanytt. (I inslaget hörs först Arne Pettersson, ordförande för landstingets revisorer, och sedan Jan Wiklund, ledare för oppositionen i Landstinget Dalarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".