Sture Bergwall:

”Stigsson har sin beskärda del”

Dalademokratens reporter Gubb Jan Stigsson har sin beskärda del i Thomas Quick-historien. Det menar Sture Bergwall i sin nya bok ”Thomas Quick är död” som släpps idag. Han menar att Stigsson gett Quick uppgifter som han använt vid erkännanden av mord.– Gubb Jan Stigsson har sin beskärda del i Thomas Quick-historien. Han ställde aldrig någonsin en kritisk fråga till åklagaren Christer van der Kwast till exempel, säger Sture Bergwall, som tidigare kallade sig för Thomas Quick. Idag  släpper han boken ”Thomas Quick är död” där han berättar varför han tagit tillbaka erkännande för dem åtta mord han dömts för. Medförfattare är Sture Bergwalls bror, Sten Ove.

Sture Bergwall menar också att Stigson försåg honom med uppgifter som han kunde använda i sina erkännanden, till exempel en bok som beskriver Johan Asplunds försvinnande.

– Jag kan inte minnas att jag har gjort det, men jag kan inte utesluta det heller. Det enda jag vet att jag skickade honom ett utdrag ur Jan Guillous bok ”Häxornas försvarare”, och den är oerhört osaklig och felaktig. Jag vet inte vad jag skulle kunna ha gett honom. Det finns inget av våra samtal i domarna, säger Gubb Jan Stigsson, kriminalreporter på Dalademokraten.

Detta diskuterades i programmet P1 Morgon tidigare idag.

Maria Ridderstedt
maria.ridderstedt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista