Nytt svenskt rekord igår på Finnkampen

Igår var första av två dagar på den tradiotionella tävlingen finnkampen. Det blev en bra inledning för både dom svenska herrarna och damerna.
I korta stafetten fanns ett ravanchsuget dam-lag från VM i paris där båda systrarna Kallur sprang tillsammans med Carolina Klüft och Jenny Lundgren. Resultatet blev 43.76 och det var en förbättring av svenska rekordet på 22 hundradelar. Det var också hundra meter induviduellt igår där systrarna Kallur ställde upp. Här kom Susanna Kallur på andra plats med samma tid som kompisen Carolina Klüft. Båda klockades för 11,53 och båda satte personligt rekord, Jenny Kallur var med 11,57 bara två hundradelar från sitt personbästa. På plats i Helsingfors var också Linda-Marie Mårtensson från Flun. Vinststöten blev 15.65 och med det såg hon till att Sverige van med 15-7 poäng i grenen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".