Rättvik

Badhall skapar arbetstillfällen

Det nyagamla Enåbadet i Rättvik har fått en ny skrud. Innan midsommar öppnar den nya anläggningen som innebär nio arbetstillfällen i kommunen, tror ägarna Orsa Grönklitt.

Bo Arvidsson vid Orsa Grönklitt visar runt i Enåbadets nya inomhusbad, där själva bassängen funnits sedan år 1963. Man började bygga in den i augusti fjol, och innan midsommar ska den stå klar.

Inomhusbadet kommer att innebära flera arbetstillfällen i kommunen.
– Vi ska dra igång en möjlighet för företag att förlägga aktiviteter hit och vi har samarbetspartners som jobbar med spa och massage. Total sysselsättningseffekt tror jag vi pratar åtta till nio arbetstillfällen tack vare den här satsningen, säger Torbjörn Wallin, VD för Orsa Grönklitt, som äger anläggningen.

Flera föreningar kommer att utnyttja anläggningen. Bland annat hjärt- och lungsjukas förening i Nedansiljan, som kommer att ha vattengymnastik i hallen. Föreningens representant gillar lokalerna på det stora hela, men är dock lite kritisk.

– Dels så saknar jag ledstänger i kanten på bassängen och några ledstänger inne vid duscharna, många gånger är det svårt för handikappade att hålla balansen just när man står och duschar, säger Åke Nilsson från föreningen. Han har framfört sina anmärkningar till de ansvariga.

– De anammar det, och förstår att det är nödvändigt, säger han.

En förening som gläds mycket åt den nya anläggningen är Rättviks gymnastikklubb.

– Jag är jättelycklig för våra medlemmars skull att vi får en simhall! Vi har haft en stor förfrågan i flera år, att vi inte kunnat erbjuda vattengympa, säger Aina Gustavsson, ordförande för klubben.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista