Letar grisar till fotoutställning

Naturskyddsföreningen firar 100 år i höst med en jubileumsutställning. Sex av landets mest meriterade fotografer har fått i uppdrag att gestalta olika teman. Bland andra fotografen Nygårds-Karin Bengtsson som valt att illustrera olika talesätt. För tillfället är hon ute och letar lyckliga grisar.

– Jag har fått uppdraget att illustrera temat jordbruk, och jag har valt att arbeta som jag alltid gör, att utgå från en idé. Jag har valt att illustrera olika talesätt – det är ingen ko på isen, köpa grisen i en säck, säger fotografen Nygårds-Karin Bengtsson, som vuxit upp i Dalarna.

I dagarna har hon varit ute och kollat på grisar att använda i fotograferingen.

– Det är inte så vanligt idag att man har husgrisar på jordbruk. Vi har säkert förfärats av nyheterna om hur de föder upp grisar i vårt grannland, så jag blev väldigt lycklig att se de här lyckliga kultingarna i sin stora hage där de bökade i jorden med trynet, att det fortfarande finns.

Charlotte Pettersson
charlotte.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista