Rättvik-Leksand

Taxikris löst i Rättvik och Leksand

Efter ett år utan taxi i Leksand och Rättvik blir det nu en taxi i kommunerna. Det blir Taxi Sälen som kommer att sköta resorna i sommar med start i mitten av juni. Detta står klart efter en ny upphandling.

– Det känns bra att vi har en lösning på taxifrågan i Leksand över sommaren, det känns som en framgång, säger Ulrika Liljeberg, centerpartistiskt kommunalråd i Leksand.
Hon säger att opinionen har varit stor för att få tillbaka en taxi i Leksand.

– Vi har hela tiden arbetet för en lösning, men inte alltid kunnat redovisa för det arbete vi har gjort. Vi har jobbat intensivt med det här, säger hon.

För 95 000 kronor var, får respektive kommun två bilar i trafik varje dag och ytterligare två bilar under kvällar och helgnätter.
Det är alltså Taxi Sälen som vunnit den nya upphandlingen, men och det kan verka långt från Sälen till Leksand och Rättvik.
– Det är egentligen inte så långt, vi har långa avstånd där vi arbetar hela tiden, säger Erik Nilsson som är VD för Taxi Sälen.

Hur kommer det sig att ni vill köra här?
– Vi har mycket på vintern men bilar som står still hela sommaren. Ska det bli hållbart måste man knyta alla kommuner runt Siljan i samma bolag, säger han.

Johannes Rosendahl
johannes.rosendahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista