Elvahundra på Claes Ohlssons bolagsstämma

Rekordmånga aktieägare kom till Claes Ohlssons bolagsstämma i centrallagret Insjön igår. Stämman har vuxit med åren och räknas nu till en av landets största. 1200 personer var inbjudna och 1100 dök upp igår. Många hade åkt långt för att delta.
Harry Öhberg var en av de som reste långt för att delta på stämman. Han åkte med tåget från Stockholm till Insjön igår. Claes Ohlssons VD Gert Karnberger kunde konstatera att den fjärde, publika bolagsstämman var över förväntan med 1100 deltagare.
Claes Ohlsson redovisar en vinst före skatt på 72 miljoner kronor från maj till juli, som är det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsårdet. Jämfört med samma period förra året är det en minskning på en miljon kronor. Att det har blivit så beror bland annat på att företaget hade ett stort jubileum i somras som kostade 5 miljoner.
- Vi hade mer butiksetableringskostnader och med det fina vädret som har varit i sommar går ökningen ner, säger Gert Karnberger.
Minskningen i somras är inget som oroar Gert Karnberger, tvärtom så menar han att framtidsutsikterna ser mycket bra ut med ytterligare expansioner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".