Riksdagen:

Fyra kommer lämna riksdagen

Fyra av riksdagsledamöterna från Dalarna har bestämt sig för att inte kandidera i nästa val. Två moderater och två socialdemokrater lämnar riksdagen. En av dem är Anneli Särnblad från Orsa. Hon längtar efter ett vanligt liv och ett vanligt arbete.

– Jag har bestämt mig, det är dags för mig att vandra vidare till något nytt, säger Anneli Särnblad riksdagsledamot från Socialdemokraterna. Men vad hon ska göra i framtiden vet hon inte i dagsläget.

– Jag känner i mig att inte kandidera igen, utan lämna vidare stafettpinnen till någon annan. Jag känner att jag försakat mycket av mitt privatliv i riksdagen. Jag vill kunna leva ett liv tillsammans med mina nära och kära mycket mer än vad gjort som under min tid som parlamentariker.

Förutom Anneli Särnblad slutar Marita Ulvskog snart för att flytta till Bryssel. Moderaten Patrik Forslund slutar efter bara en mandatperiod för familjens skull och för att möjligheterna att påverka i riksdagen var mindre än han trodde. Hans partikamrat Rolf Gunnarsson slutar och tänker satsa på kommun- och landstingspolitiken i stället.

Men lokalpolitik är inget för Anneli Särnblad.
– Som det känns just nu så kommer jag inte att vara engagerad politiskt. Jag längtar efter ett vanligt arbete, jag längtar efter att leva ett vanligt liv, säger hon.

Anneli Särnblad (S) slutar
"Dags att göra något annat"