Bra bevisning i sexualmål

Idag hölls slutplädering i Uppsala tingsrätt i rättegången mot en 33-årig man som misstänks för att över internet ha tvingat över 60 flickor till sexuella handlingar. Fyra av flickorna är från Dalarna. Kammaråklagaren menar att bevisläget är mycket bra.

– Man slås av hur systematiskt den här mannen har gått tillväga för att hitta och kartlägga de här flickorna och hur han sedan använder samma typ av fraser för att hota dem och få dem att göra som han vill, säger kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman. Han anser att bevisningen är mycket omfattande i målet.

– De här flickorna har lämnat berättelser som beskriver en man som går tillväga på ett nästan identiskt sätt, så de styrker upp varandra på det viset, dessutom har vi gjort fynd i mannens datorer, framförallt filmer där man ser flickorna, vad de tvingas göra och man hör hans röst hur han hotar och instruerar dem. Mycket bättre bevisning än så kan man inte begära, säger Thomas Bälter Nordenman.

Åtta års fängelse är det maxstraff som kan bli aktuellt i det här fallet. Den åtalade själv hävdar fortfarande att han är oskyldig.