CSN blir kvar i Falun

Centrala studiestödsnämndens lokalkontor i Falun och Gävle blir kvar - men får gemensam ledning. Samtidigt förstärks Falun/Gävle med 15 tjänster för telefonservice.
Däremot kommer 11 av 25 lokalkontor runt om i landet att avvecklas enligt det sparförslag som CSN presenterat i dag. Neddragningarna berör totalt närmare 200 anställda vid lokalkontor och vid CSN:s huvudkontor i Sundsvall. Thomas Kierkegaard, kontorschef på CSN i Falun ser positivt på dagens besked. - Vi har jobbat väldigt nära med Gävle förut, så det känns vädligt bra att jobba med dem, säger han till Dalanytt. De anställda på kontoret har varit oroliga sedan de först fick höra talas om att en del komtor skulle läggas ned. Men idag är de lättade. - Vi har ju naturligtvis målat upp ett scenario som var tvärt om. Så det här känns otroligt bra, säger Kerstin Hamberg, handläggare på kontoret.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".