Säter

Campingägarna påverkas av regnet

Det skulle bli en rekordsommar för Dalarnas campningar sa man, men sedan kom regnet. På Säters camping ser man nu effekterna av det blöta vädret när gästerna sviker och vatten tränger sig närmare servicehuset. Ann-Marie Stålberg som driver anläggningen är bekymrad men håller humöret uppe.

– Det är mycket mindre folk, inga badgäster och det är blött överallt. Det säger sig självt att det drabbar oss ekonomiskt när vi har färre gäster men ändå måste betala personal, berättar hon.

Lars Isaksson, vd på Sveriges Camping- och stugföretagares Riksorganisation berättar att campingsommaren inleddes väldigt bra och att en kortare regnperiod inte får några stora effekter på lång sikt, såvida solen snart kommer tillbaka.

För de gäster som befinner sig på campningarna runtom i Dalarna just nu gäller det att hitta andra aktiviteter när sol och bad inte är möjligt. Camparen Fredrik Seth och hans familj passar på att åka till Borlänge och planerar även att besöka ett äventyrsbad.

För andra campinggäster ställer det blöta vädret till problem. Hos Birgitta Weiss rinner vattnet in i husvagnens förtält.

– Man får fotbad när man går ut men det är ändå kul att vara på camping, säger en glad Birgitta Weiss.

Malin Österberg
malin.osterberg@sr.se