Trafikmagasinet läggs ner

Sveriges Television lägger ner programmet Trafikmagasinet, som producerats i Falun i 25 år. Programmet har varit hotat flera gånger tidigare, men den säsong som börjar om några veckor blir den sista.
Idag kom beskedet från SVT:s ledning att de besparingar som företaget nu tvingas göra drabbar Trafikmagasinet, som försvinner från tablåerna 2004. Mikael Horvath som är projektledare för Trafikmagasinet är idag osäker på om programmet någonsin kommer tillbaka. - Det är väldigt svårt att svara på. Om ett program försvinner från tablån ett helt år är det svårt att ta sig tillbaka in igen, säger Mikael Horvath. Om bara några veckor kommer höstens program att börja sändas. Personalen är fullt sysselsatta med produktionen. Därför kom beskedet idag som en chock för de anställda. - Ja, det är klart att det är med bestörtning vi tog emot beskedet. Man blir betryckt. Det här beskedet kom väldigt oväntat samtidigt som vi har vetat att det finns stora sparkrav inom företaget, säger Mikael Horvath.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".