Elever bar nazi- och narkotikasymboler

Flera Högstadieelever på Parkskolan i Grängesberg har burit smycken och kläder med drog och nazistsymboler på under den senaste veckan. Något som inte är acceptabelt, menar skolans rektor Britt Marinder.
Parkskolan kommer nu att beslagta alla symboler med drog- eller rasismkoppling, berättar Britt Marinder. - Jag har sett både haschblad på svettband och hakkors på smycken. Det var efter Grängesbergs marknad förra helgen som många av eleverna på skolan bar kläder med dessa symboler på. - Det är väldigt tråkigt att sådana här produkter säljs och marknadsförs till ungdomar. Undomarna kanske tycker att det ser häftigt ut men inte vet vad de betyder, säger Britt Marinder. Nu kommer skolan att ta krafttag. Rektorn kommer att skriva brev till alla föräldrar och hon kommer tillsammans med brevet att skicka med en karta över olika symboler med förklaringar av vad de betyder. - Vi kommer alltså att beslagta de symboler som ungdomarna bär på sig. Därefter får de komma och hämta dem på skolan tillsammans med sina föräldrar, berättar Britt Marinder.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".