Falubo misstänkt för sjöfylleri

Uppdaterad: söndag 09:15

En man från Falun är misstänkt för sjöfylleri efter en båtolycka på Vättern på lördags morgonen. Mannen fiskade kräftor i vattnen utanför Olshammar i Askersunds kommun när den mindre motorbåt han körde välte.

Det var vid sjutiden i på lördags morgonen som räddningstjänsten larmades om sjödramat som inträffade öster om Olshammar. Det var två män i 50-årsåldern i båten som hade vält. Kräftfiskaren från Falun lyckats ta sig i land och larmade efter hjälp men den andra mannen blev kvar i vattnet.

En annan fiskare hittade senare mannen i vattnet och kunde föra honom till land. Ungefär samtidigt kom räddningstjänstens båt till platsen och transporterade mannen vidare till Olshammar. Därifrån fördes han sedan i helikopter till Universitetssjukhuset i Örebro.

Enligt Stefan Sundblad, inre befäl på Nerikes Brandkår, var mannen uppskattningsvis två timmar i vattnet. Han var kraftigt nedkyld när han togs om hand och gick inte att prata med.

Enligt en kommuniké från Universitetssjukhuset i Örebro på lördagseftermiddagen är mannens tillstånd stabilt igen och han behöver inte längre intensivvård.

Räddningskåren rapporterar att det var grov sjö med ett par meter höga vågor i norra Vättern under lördagsmorgonen.

Hade de två männen flytvästar?

- Det hade de tack och lov. Det är väl det som har räddat deras liv, säger Stefan Sundblad på Nerikes Brandkår.

Mannen från Falun har delgivits misstanke om sjöfylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".