Victor Solli, föreståndare för Touring butiken i Djurmo. Foto: Eva Larsen

Färre köper motorcyklar

Det är omkring 25 % färre som har registrerat en ny motorcykel under juli månad, jämfört med samma period i fjol. Det visar siffror från SCB, statistiska centralbyrån.
– Folk åker lite mindre och tvekar en extra gång innan de köper en produkt, säger Victor Solli som är föreståndare för Touringbutiken Djurmo.

Det verkar alltså som om lågkonjunkturen inte bara har slagit mot bilbranschen utan även mot motorcykelbranschen. Försäljningen för Touringbutiken i Djurmo utanför Gagnef har minskat med omkring 20 procent sedan i januari i år, jämfört med samma period förra året.
– Det är varken mycket eller lite, säger Victor Solli, det är ungefär som beräknat och det tror jag de flesta hade räknat med säger han.

Touringbutiken planerar inga åtgärder för att möta nedgången utan de åtta anställda får ha kvar sina jobb. Skotersäsongen börjar redan nu så personalen kommer att ha fullt upp med den, avslutar Victor Solli.

Eva Larsen
eva.larsen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".