Sara Martinsson är platschef för Bjursås stugby camping. Foto: Eva Rehnström

Fin campingsommar trots allt regn

Det blev en lyckad sommar för alla stug- och campingägare, trots regn och lågkonjuktur. Det visar en enkätundersökning som SCR, Sveriges Camping och Stugföretagares Riksorganisation gjort. En av dem som är nöjd med sommaren är Sara Martinsson, platschef på Bjursås stugby camping.

- Den har varit bra och vi har fått en ökning från föregående år, framförallt på stugor då det har varit lite regnigt, säger Sara Martinsson.

Under sommaren har många holländare hyrt stugor men bland tyskarna upplever Sara Martinsson tyvärr ett tapp och funderar på om det kan ha att göra med finanskrisen.

Är du förvånad över att det gick såhär med tanke på att det ändå varit en väldigt regnig sommar?
- Nej det är jag inte. Med tanke på finanskrisen så väljer nog många att stanna hemma och resa runt i Sverige istället. De svenska turisterna har också ökat, säger hon.

Enligt undesökningen som branchorganisationen för svensk camping har gjort så är det just den svaga kronan och lågkonjukturen som ligger bakom att svenskarna valde att semestra i Sverige. Så mycket som 76% av de tillfrågade campingplatserna svarade att de till och med ökat sin beläggning. Något som överensstämmer med inte bara Bjursås utan även Melsta camping i Borlänge och Västaviksbadets camping i Leksand.

Sara Martinsson säger också att det ändå var lite nervöst när det regnade som mest.
- Det är klart att man kände lite oro då att folk skulle boka sistaminuten-resor men det blev en bra sommar.

Hoppas ni att en bra sommar ska leda till en lika bra - om inte bättre vinter?
- Absolut, säger Sara Martinsson. Med mycket snö!

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".