Jonas Bauer, Vasaloppet. Foto: Stefan Ubbesen
Mora

Vasaloppet skaffar hälsopartners

Nu satsar Vasaloppet på folkhälsan. Det gör man genom att inleda ett samarbete med flera hälsopartners för att sporra folk till att röra på sig året runt, säger Jonas Bauer, som är VD för Vasaloppet. Bättre folkhälsa och fler deltagare i Vasaloppets arrangemang är målen.

Vasaloppet har utvecklats från att bara vara en vintervecka på tio dagar till en sommarvecka med cykling, löpning och stavgång.

Men nu vill Vasaloppsarrangörerna att Vasaloppsarenan ska inspirera till att hålla igång året runt. Vasaloppet har nu knutit avtal med tre företag som på olika vis jobbar med hälsobefrämjande aktiviteter för företag och privatpersoner.

--  Dels ska vi göra det genom våra arrangemang, men vi vill också hjälpa folk på vägen. Vi vet att väldigt många vill hålla på att röra på sig, men tycker att det ibland är svårt att komma igång, säger Vasaloppets VD Jonas Bauer.

Samarbetsföretagen ska t ex kunna jobba på företag med grupper som satsar på deltagande i något av Vasaloppets arrangeamng, sommar som vinter. 

--  Vi vill gärna vara en inspiratör, men det är inget elitidrottsverktyg utan det ska hjälpa folk generellt att få upp sin hälsa, säger Jonas Bauer om samarbetet med de tre företagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".