Foto: Tomas Oneborg/SvD/Scanpix

Svårt att hålla smittan borta

Smittorisken när det gäller svininfluensan har gjort att Svenska Fotbollförbundet rekommendar spelarna att inte ta varandra i hand under och efter matcherna. Nu finns det ju sporter där närkontakten är betydligt större, till exempel brottning. Men enligt Brottningsförbundets ordförande Håkan Gustav i Säter så kan man där inte göra så mycket för att hålla smittan borta.

- Vi skulle aldrig kunna diskutera på det här sättet för då måste vi lägga ner brottningen, säger han.

Men har det förts några diskussioner eller några tankar om hur man skulle kunna göra?
- Nej, faktiskt inte. Vi tog upp det och sen konstaterade vi att man kan ju inte ta sprit och använda mellan ronderna, det är inte riktigt tänkbart.

VM i brottning avgörs i Danmark om en dryg vecka och det är ungefär samtidigt som Sverige väntar en topp av ökade fall av svininfluensa. Men det här är ingenting som Håkan Gustav oroar sig för.

- Vi måste försöka ladda för att ta VM-medaljer. Det är vår ambition och i mitt fall så känner jag att svininfluensan får komma i andra hand, säger Håkan Gustav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".