Insjön

Clas Ohlsson öppnar ny jättebutik

Den nuvarande butiken i Insjön byggs om och byggs ut, och kommer att bli Clas Ohlsons största butik i världen när den kommer att bli dubbelt så stor. Det avslöjade vd Klas Balkow på bolagets årsstämma i går.

Klas Balkow tror att det här kommer ge företaget en helt annan möjlighet att testa nya produkter och nya kategorier och uppvisa ett ännu större Clas Ohlson på hemmaplan.
- Det känns jättespännande, säger han.

Varför gör ni det här?
- Jag tror att det är rätt. Det är rätt för att vi har en stark tradition här, Insjön är ju idag ett av Dalarnas största turistmål.

Dessutom menar Klas Balkow att närheten till huvudkontoret gör att det blir till ett bra ställe att utveckla Clas Ohlson på.
- Det är bra att ha en sån stor butik i närheten av huvudkontoret.

Huruvida bygget av den större butiken kommer att innebära fler arbetstillfällen kan Klas Balkow i nuläget inte riktigt svara på.
- Det är svårt att sia om den delen. Just nu ska vi börja sätta spaden i backen för att ta nästa steg i att bygga ut butiken. Men det är klart att ju mer vi växer så kommer det också att skapa möjligheter till arbetstillfällen.Johannes Rosendahl
johannes.rosendahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".