Johan Persson missar straffen i den 86:e minuten. En miss som kunde ha blivit ödesdiger.
Fotboll

Brage segermålade på övertid

Efter en mållös första halvlek blev det riktigt dramatiskt på Domnarvsvallen i den andra halvleken mellan tabelltvåan Brage och fyran Umeå.
Brage kunde ta hand om samtliga poäng efter att Johan Eklund nickat in 2-1 i den fjärde tilläggsminuten.

Det var Umeå som tog ledningen i den 62:a minuten genom Danny Persson. Så långt kändes ledningen dessutom befogad då bortalaget hade inlett den andra halvleken med en ordentlig forcering.

Brages svar på målet blev ett byte där Pontus Hindrikes fick komma in i matchen. Det visade sig vara ett bra drag av tränaren Lennart "Kral" Andersson för i den 71:a minuten hittade "hinken" rätt efter ett inlägg från Andreas Hedlund.

Andra halvlek präglades annars av hårt spel och grinigt humör vilket ledde till många laddade situationer. En sådan renderade i straff för hemmalaget efter 85 minuter. Johan Persson slog den dock inte bättre än att utmärkt duktige Umeåmålvakten Vladimir Sudar kunde rädda och Brage såg ut att tappa två poäng till på hemmaplan.

Dock kunde Johan Eklund hålla sig framme i den fjärde övertidsminuten och nicka in det som blev segermålet. Brage befäster i och med segern sin andra plats, fem poäng bakom Degerfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".