Försvunna 32-åringen

Sambon fortfarande försvunnen

Uppdaterad 07:50

Polisen ännu inte har kommit i kontakt med sambon till den 32-åriga Falukvinna som har varit försvunnen sedan i början av augusti. Sambon har varit borta sedan i tisdags eftermiddag och polisen är fundersam över var han kan vara.

Sambon var kallade till ett kompletterande förhör på onsdag eftermiddag, men dök aldrig upp.

Det var bara ett kompletterande förhör, som inte hade med någon form av misstanke att göra, förklarar Sven-Åke Petters vid Dalapolisen.

När polisen senare sökte honom på kvällen, fanns han inte i sin bostad och han hade heller inte varit på sitt jobb under dagen.

– Med tanke på hur han eventuellt kunde tänkas må och på hans sinnetillstånd, beslöt vi att gå in i hans lägenhet, berättar Sven-Åke Petters. Men han var ju inte där.

Sven-Åke Petters vill inte spekulera i vad försvinnandet kan bero på.

– Det kan helt enkelt vara så att han på grund av den senaste tidens uppmärksamhet vill hålla sig undan ett tag, ta en form av timeout.

– Nu inriktar vi arbetet med att försöka få kontakt med honom, säger Sven-Åke Petters.

Mannen ska vara tillbaka på sitt arbete klockan åtta idag och är han inte det kommer polisen att vida ta åtgärder för att försöka hitta honom.

Mannens sambo, en 32-årig kvinna, har varit försvunnen i omkring sju veckor. Hon försvann spårlöst sent en kväll, då hon skulle gå ut och träffa en bekant. Hennes försvinnande är en gåta för polisen.

Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se