Smedjebacken

Ovako varslar 66 anställda

Stålföretaget Ovako i Smedjebacken varslade i dag 66 av sina drygt 350 anställda om uppsägning. Företaget säger att man gör det här för att säkerställa företagets framtid och konkurrenskraft i Smedjebacken.

För några veckor sedan varslades 20 anställda vid Morgårdshammars verkstäder i Smedjebacken. Nu kommer det andra stora industrföretaget i kommunen med ett ännu större varsel. 

- Det är ju hårda och tuffa tider inom stålsektorn, så vi har förstått ett tag att något varit på gång, säger Lennart Silfverin, näringslivssekreterare i Smedjebackens kommun.

- Samtidigt vet vi att det är bättre tider runt hörnet.

Smedjebackens kommun är beredd att överbrygga varslen tills konjunkturen vänder på allvar. Det kan bl a, enligt Silfverin, handla om utbildningsinsatser för de som varslas.  

Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Ovako i Smedjebacken

Stålverket i Smedjebacken hette tidgare Fundia, som 2005 slogs samman med de finska stålföretagen Ovako och Imatra till Ovako AB.
Koncernen har nära 4 000 anställda i hela Europa och ägs sedan 2007 av en holländsk investerargrupp.
I Smedjebacken tillverkas armeringsjärn och vidareförädlade stångprodukter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".