Mora

Misshandlade sin fru och sambo

En rättegång som gäller omfattande våld mot två kvinnor inletts vid Mora tingsrätt. Åtalad är en 43-årig man från Siljanstrakten som står till svars för grov kvinnofridskränkning i två fall liksom grov misshandel.

Den ena kvinnan har 43-åringen varit gift med. Enligt åklagaren har han varje vecka från hösten 2004 och ett och ett halvt år framåt utsatt kvinnan för handgripligheter i form av knuffar, puttar och krokben. Dessutom misstänks han ha misshandlat henne genom att slå henne i huvudet vid ett par tillfällen. Vid ett annat också slagit henne över ryggen med en golfklubba.

Den andra kvinnan har mannen levt samman med under äktenskapsliknande förhållanden på senare tid. Kvinnan drabbades av stroke i juli i fjol. Enligt åklagaren har mannen samma dag dragit in kvinnan i ett sovrum och sparkat henne i ryggen. Åklagaren hävdar att det handlar om en livsfarlig misshandel mot en försvarslös akut sjuk person och den bedöms därför som grov.

Mannen ska därefter fram till september i år ha fortsatt att misshandla kvinnan vid flera tillfällen, och allt detta rubriceras som grov kvinnofridskränking.

I dag har alltså rättegången inletts och den fortsätter på måndag.

Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".