Joakim Nyström. Foto: Eva Rehnström.
Borlänge

Kock blev årets företagare

Joakim Nyström som driver restaurangen på Vägverket i Borlänge har utsetts till Årets företagare i Dalarna. Sedan han tog över restaurangen har ekonomin vänt från minus till plus. Antalet lunchgäster har ökat från 150 till 700. Joakim Nyström säger att han lever med jobbet.

I dag delades priset Årets företagare i Dalarna ut. Kocken Joakim Nyström, som tagit över Vägverkets restaurang i Borlänge, blev vinnare.

- Jag har en bra och trogen personal. Vi lagar all mat uteslutande allt från grunden och får en bra smak, förklarar Joakim Nyström framgångarna.

Den 6:e november utses Årets företagare i Sverige. Företagarnas regionchef Karin Torneklint tror att Joakim Nyström har bra chanser att vinna den utmärkelsen.

- Han har visat att han är en god ledare med sin mjuka ledarstil. Han har visat att han kan ta över en förlustaffär och få att den gå oerhört bra, säger Karin Torneklint.

Eva Rehnström
eva.rehnström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".