Läraren Hans Bill och eleven Patricia Cebey vid Stiernhööksgymnasiet i Rättvik. Foto: Agneta Iderot
Rättvik

Rekordintresse för trädgård

Intresset för trädgård och trädgårdsanläggning blir alllt större. Det har inte minst Stiernhööksgymnasiet i Rättvik märkt av. Skolan har tvingats säga nej till flera sökande, trots att man tar in fler elever än det var tänkt på en grundutbildning för vuxna, som startar i höst och pågår i 22 veckor.

 –  Det är glädjande att vi fyller våra kurser, säger läraren Hans Bill. Tidigare har skolan arrangerat 22-veckorskurser i påbyggnad i trädgård, men platserna på de kurserna har skolan inte kunnat fylla.

På kursen får eleverna bland annat lära sig trädgårdsanläggning och beskärning. Att intresset är stort bland vuxna förklarar Hans Bill med att många börjat inreda uterum med soffor och kuddar och då blir trädgården nästa steg.

Intresset för att lära sig mer om trädgårdar och blommor är stort även bland gymnasieeleverna. På Stiernhööksgymnasiet finns det 25-30 elever i trädgårdskurserna. Patricia Cebey går första året och tycker att utbildningen är intressant.

- - Jag siktar på att bli landskapsarkitekt, säger hon till Dalanytt.

Agneta Iderot
agneta.iderot@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".