Malin Pettersson Öberg framför sitt verk som visas på magasinet i Falun. Foto: Emma-Karin Björk.
Kultur

Falukonstnärer på magasinet

Idag inleds utställningen Eternal Return på Magasinet i Falun. Det är konstnärer, fotografer och arkitekter som ställer ut sina verk. De har alla något gemensamt - de är alla uppväxta i Falun. Utställningen som pågår hela veckan ska inspirera skolungdomar att förverkliga sina drömmar.

Malin Pettersson Öberg gick estetprogrammet på Haraldsbogymnasiet. Hon visste redan då att det var konstnär hon skulle bli. Efter att ha studerat konst i flera år så jobbar hon nu både i Stockholm och i Paris.

- Det känns jättekul att komma tillbaka till Falun och visa vad jag jobbar med nu.

Hennes verk är stora gula tygskynken med text på. Det är citat från de brev som Selma Lagerlöf skrev till sin partner Sofie Elkan. De hänger både inne i magasinet och på baksidan mot järnvägstationen till.

- Det är spännande att få visa upp ett verk som faktiskt anknyter till Faluns histora, säger Malin Pettersson Öberg.

Johanna Lindblå går nian i Bjursåsskolan. Hon var en av besökarna på utställningens första dag.

- De kommer från ett litet ställe men de har utvecklat sina drömmar och gör det de vill, säger Johanna Lindblå som går i nian och som vill bli en framgångsrik åklagare.

- Jag blir inspirerad och vill försöka gå långt, jag vet att jag kan förverkliga min dröm.

Emma-Karin Björk
emma-karin.bjork@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".