Agneta Hallberg. Foto: Agneta Iderot.
Falun

Politiker jobbar för rättvis handel

Faluns politiker engagerar sig för rättvisemärkt handel. På lördag ställer sig flera av dem upp på Stora Torget för att hjälpa till att marknadsföra rättvisemärkta varor som kaffe, te och choklad.

Politiker från alla partier i Falun kommer att servera kaffe till hugade falubor i ett evenmangstält på Stora torget. Samtidigt bjuds på te och godis och en rad rättvisemärkta varor presenteras. Konsumentrådgivaren i Falun tog i somras fram en broscyhr där alla butiker och caféer som saluför Rättvisemärkt presenteras. Den broscyhren kommer också att delas ut.

Det här är en del i en riksomfattande kampanj för så kallad Fair Trade eller Rättvis Handel.

- Genom att handla Rättvisemärkt hjälper man till att förbättra villkoren för de anställda i företaget och motarbeta barnarbete och diskriminering, säger Agneta Hallberg som är kampanjsamordnare i Falun.

Även Kyrkan och fackliga organisationer arbetar för Fair Trade och nästa vecka ordnas aktiviteter på en rad arbetsplatser där man fikar rättvisemärkt och deltar i en tävling.

Agneta Hallberg, kampanjsamordnare för Fair Trade veckorna i Falun.

Agneta Iderot
agneta.iderot@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".