Torbjörn Olsson, Toni Todorovski och Gordon Krmic. Tre Centerpartister som nu går ur partiet och kliver av sina politiska uppdrag. Foto: Eva Rehnström
Leksand

C-avhopparna förklarade sig

För stora åsiktsskillnader mellan den avhoppande trion Torbjörn Olsson, Toni Todorowski och Gordon Krmic och Centern i övrigt i Leksand ligger bakom beslutet att hoppa av partiarbetet. Det framkom vid en presskonferens i Leksand i dag där de tre avhopparna förklarade sig. Något nytt parti ska trion inte starta. Det är i alla fall inte aktuellt nu.

De tre tycker att man blivit överkörda av partiet när det gäller utbyggnadsplanerna för det intressanta området Ros´ns lada nära centrala Leksand vid Dalälven.

- Vi har visioner om att göra något stort av det här området, använda älvkanten till Leksands bästa. Vi tycker det är en viktig strategisk fråga för ortens utveckling som kan lyfta Leksand, säger Torbjörn Olsson. 

Men även i andra frågor finns det stora åsiktskillnader, enligt de tre avhopparna. Ros´ns lada blev droppen.

- Det är för många trötta människor i Centerns ledning, säger Torbjörn Olsson.

Toni Todorowski hoppar delvis av p g a tidsbrist.

- Jag lägger ned väldigt mycket tid, men mina förslag når inte fram. Man lyssnar inte på oss unga som man hoppats på. Den tid jag lägger ned kan jag göra någon annanstans och kanske få ut mer, säger Toni Todorowski.

Något nytt parti ska inte den avhoppande trion starta, i alla fall inte nu.

- Vi ska följa politiken i Leksand och kritisk granska vissa frågor, säger Tobjörn Olsson. 

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".