Borlänge

Lurade till sig varor på nätet

Han lurade till sig varor på nätet för 230 000 kronor. I dag har en 24-åring från Borlänge åtalats misstänkt för ett mycket stort antal fall av grovt bedrägeri.

Åtalet gäller brottslighet från februari 2008 fram till juli i år då 24-åringen greps och häktades.

Den övervägande delen av de totalt 32 grova bedrägerier som mannen i dag åtalats för har skett i år.  Enligt åklagaren har det gått till så att mannen på Internet beställt varor från olika företag och då använt sig av andra personers identiteter. 24-åringen har gett sken av att de varit beställare och därför också betalningsansvariga för varorna.

Det som den åtalade beställt är i första hand elektronik som datorer, dataspel och mobiltelefoner.

Men han har också beställt och fått kläder och heminredningsprodukter i flera fall. Vid ett tillfälle har det också handlat om leksaker.

Varor för cirka 230 000 kronor misstänks alltså den 24-årige Borlängebon lurat till sig, och det handlar enligt åklagaren om grova bedrägerier efter som dom utgjort led i en brottslighet som bedrivits i stor omfattning och avsett betydande belopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".