Kyrkovalet

Till kyrkomötet tack vare Facebook

Med hjälp av Facebook fick 28-årige Kekke Paulsson från Rättvik mer än fyrahundra personröster. Det tog honom från en sjätte plats på listan i Västerås stift till toppen och en plats i kyrkomötet. Kekke Paulsson är med i Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan, POSK.

Kekke Paulsson fick ingen valbar plats när POSK gjorde nomineringslistan till kyrkomötet. Efter valet framstår han med sina drygt 400 personkryss som en av de populäraste kandidaterna. Bara fem andra kyrkopolitiker i Västerås stift fick fler personröster och de är alla gamla etablerade politiker.

- Jag tror att många unga har röstat på mig, säger Kekke Paulsen. Dels är jag känd genom mitt arbete som musikansvarig på Stiftsgården, där jag får träffa många människor, dels har jag varit ordförande för Svenska kyrkans ungdomar i Västerås stift.

Men Kekke Paulsen har också drivit en kampanj på internet.

- Jag har en grupp på ungefär 200 medlemmar på Facebook som drivit en kampanj för att rösta på mig och dom har pratat med sina kompisar och släktingar.

Kekke Paulsen tar nu plats i kyrkomötet, en församling med väldigt många äldre ledamöter.

- Jag ser det som min uppgift att föra fram ungdomarnas röster och kommer att fortsätta att finnas med på Facebook, där ungdomar kan komma i kontakt med mig och föra fram sina åsikter. Många äldre pratar om vikten att få med fler ungdomar och jag kan bidra med mina kunskaper, säger Kekke Paulsen.

Agneta Iderot
Agneta.iderot@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".