Misstänkta Falumordet

Stärkta misstankar mot sambo

Misstankarna mot den 34-årige man i Falun som misstänks ha mördat sin sambo har stärkts sen mannen häktades för tre och en halv vecka sen, uppger kammaråklagare Niclas Eltenius.

Det handlar bland annat om vissa nya uppgifter som talar emot den version som 34-årigen gett om händelserna. På måndag ska mannen höras på nytt, och då konfronteras med dom nya uppgifterna säger Niclas Eltenius till Dala-Nytt.

På tisdag blir det en ny häktningsförhandling mot mannen om han inte själv går med förlängd häktning utan förhandling.

Dagen därpå går tiden för att väcka åtal ut på nytt, men åklagaren kommer att troligtvis att begära en förlängning. Mindre troligt är att 34-åringen går med på en sån utan ny häktningsförhanding.

SKL-svar dröjer

Fortfarande har polisen inte fått något rättsmedicinskt besked om hur kvinnan dött, och fortfarande väntar man på svar från SKL när det gäller analyser av material som skickats dit.

I dag har alltså delar av polisens nationella insatsstyrka dykt i vattendrag som liggger nära den plats där den döda kvinnan hittades. Inget har dock hittats som bedömts som viktigt för utredningen.

Polisen är nu intresserad av att få fram mer vittnesuppgifter om den man som setts stiga av en morgontidig buss vid en hållplats efter riksväg 80 i närheten av fyndplatsen.

Den mannen har ännu inte kunnat identifieras.

Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".